Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Czw Lis 04, 2004 23:53 Temat postu: monitor - problem :(( |
|
|
cześć mam taki problem i bardzo bym prosił o jakieś rady jeśli jakoś się da go jakoś ratować
Mianowicie niedawno musiałem przesunać biurko w pokoju , musiałem więc zdjąć monitor z niego , postawiłem monitor na łóżku ,ale troszkę mi przeszkadzało i take musiałem je przesunąć i wtym momnecie jak ruszyłem łóżko monitor zaczął się kołysać i spadł mi bokiem na ziemię z wysokości około 40 cm. ja odrazu wziałem podłączyłem i niby było ok ale wcale nie , na następny dzień włączyłem kompa i na górze było kilka przeźroczystych cieńkich białych pasków , poszedłem do szkoły jak wróciłem już ich nie było - ja uradowany już myślałem ze jest wszystko okej , ale od tamtego momentu do teraz mam inny kłopot czasem ale często obraz mi się lekko porusza , lekko tzn nie jakoś bardzo bardzo ,a l widać to i przeszkadza , jedynym pozornym ratunkiem jest zmiana częstotliwości odświeżania ekranu ustawiając na największą , to troszkę pomaga ale nie zawsze ....
wiecie może jak mi pomóc ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
krzykacz Bywalec

|
Wysłany: Pią Lis 05, 2004 15:31 Temat postu: |
|
|
może to być problem z anodą wysoko napięciową ale nie jestem pewien. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Pią Lis 05, 2004 16:17 Temat postu: |
|
|
A mi to wygląda bardziej na urwanie (albo uszkodzenie uzwojenia) cewek odchylania. Tyle, że ja elektroniką bawiłem się całe lata temu. Może jest ktoś bardziej na czasie?
Gdzie Ci absolwenci elektroniki z pol. śl.?  _________________ BOFH
To nie jest takie proste. Tak się tego nie robi. To nie działa w ten sposób.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Pią Lis 05, 2004 22:07 Temat postu: |
|
|
uuuu to n iedobre nowiny , ale to oznacza ze cos tam w srodku monitora sie pochrzaniło czy tylko coś sie poluzowało czy monitor bezwzględnie do naprawy czy mogę zbierać na nowy ?! |
|
Powrót do góry |
|
 |
sERo Administrator sieci

|
Wysłany: Sob Lis 06, 2004 19:25 Temat postu: |
|
|
Na odległość to to jest wróżenie z fusów .
Daj monitor do serwisu - niech sprawdzą. _________________ BOFH
To nie jest takie proste. Tak się tego nie robi. To nie działa w ten sposób.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Nie Lis 07, 2004 14:08 Temat postu: |
|
|
sERo , wportządku będe musial dać ten monitor do jakiegoś serwisu ale ja nie wiem jaki jest w TG najlepszy i najtańszy , ten monitor nie jest na gwarancji , mój ojciec załątwiając mi calego kompa zalatwil tez monitor , więc o jakims serwisie gwarancyjnym mogę zapomnieć , a Ty znasz może kogoś kto zdiagnozuje problem i naprawi tanio , w zasadzie to pytanie kieruje do wszystkich Was .
Bardzo dziękuję za każdą informację
jak ktoś nie chce wpisywać na forum takich informacji to ślijcie na sars@osadanet.pl Pozdro
Ps. co do tych białych pasków teraz jest gorzej znow si epojawily i jest ich więcej ://// :[[[[[ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Don Diego Zaawansowany

|
Wysłany: Nie Lis 07, 2004 14:39 Temat postu: |
|
|
Jeżeli potrzebujesz faktycznego fachowca to znam takiego jednego. Człowiek jak na niego patrzeć to prawdzicy znawca - zdarza się, że jak naprawia monitor albo TV to z nim rozmawia .
Podstawową zaletą faceta jest to, że naprawia na miejscu a Ty możesz patrzeć mu na ręce, że nie wstawia Ci tam jakiś starych części i że za miesiąc te "nowe" cześci sie popsują. Ja osobiście naprawiałem już u niego ze dwa lub trzy telewizory (jeden tylko on umiał naprawić - inne serwisy się poddały) i dwa razy monitor. Nigdy nie liczył sobie za dużo, ale kto wie czasy się zmieniają a on nawet w zimie jeździł do klientów na rowerze - nie wiem jak jest teraz.
Człowiek nazywa się Kuchara a mieszkał koło stadionu Gwarka (dokładnego adresu nie pamiętam)
nr tel. 602249269 _________________ Pozdrawaiam
Don Diego de la Vega |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Sob Lis 13, 2004 15:27 Temat postu: |
|
|
diego , dzieki za namiary , jak juz bedzie tak daleko to pewno skozystam , ale mam jeszcze jedno pytanie , co prawda wypadkowi ulegl monitor ale jak sie wlacza film czy cos to paskow na gorze monitora , o ktorych juz wspomnialem nie widac , i czy jest mozliwosc ze gdy sformatuje hdd , to cos pomoze ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Sob Lis 13, 2004 17:25 Temat postu: |
|
|
Okej juz wiem ze nie bo programy i filmy moga miec inna rozdzielczosc , jedyne roziwazanie to jakis serwis :] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bjorn Zaawansowany

|
Wysłany: Sro Gru 08, 2004 18:37 Temat postu: |
|
|
Siema
Diego na Twoją prośbę opisuję zmaganie fachowca któego poleciłeś
ugadaliśmy się dziś na 16 wpadł około 16:50 ( był jeszcze u sąsiada ) ;-]
pogaworzyliśmy chwilę , po czym wziął się do pracy rozkręcił monitor poprostował coś na tej zielonej płytce , potraktował pewne elementy na ciepło po czym skręcił monitor , i się okazało , że porblem jest dalej .. rozkręcił go ponownie postukał czymś w coś kilkarazy w kilku miejscach jednak i to ni eprzyniosło oczekiwanych rezultatów ....... po jakiś czasie stukania i oglądania stwierdził , że problem jest w odchylaniu pionowym ale nie ma jakiejś części i niestety na dzisiaj pracę musi zakończyć ponieważ ta część może być ratunkiem ale nie musi , zainkasował 10 zł za sprawdzenie, podokręcanie, pocynowanie , ale problem jest dalej ...
muszę czekać , koleś powiedział , że postara się , bo ponoć ma w domu jakieś schematy mojego kompa zobaczyć coś tam no i będziemy walczyć dalej jak narazie 0:1 dla monitora.
Pozdrawiam Bjorn |
|
Powrót do góry |
|
 |
Don Diego Zaawansowany

|
Wysłany: Sob Gru 25, 2004 0:27 Temat postu: |
|
|
I co dalej z monitorem Dało radę go naprawić  _________________ Pozdrawaiam
Don Diego de la Vega |